Momentul potrivit pentru cererea în căsătorie

Toți știm că o cerere în căsătorie chiar contează, cu atât mai mult cu cât este un eveniment de care îți vei aminti toată viața. De aceea, înainte de a trece la fapte, este bine să fii pregătit că acest lucru este exact ce îți dorești. Dacă nu ești prea sigur, avem noi pentru tine câteva indicii prin care poți să-ți dai seama dacă ești pregătit să-ți ceri iubita în căsătorie.

1. Simţi nevoia să petreci mai mult timp alături de ea decât de prieteni. Da, fără îndoială, unul dintre cele mai bune semne. Dacă simți că viața de burlac nu mai este totul pentru tine, atunci poate că acesta este semnul pe care-l așteptai. Preferi să petreci cât mai mult timp alături de iubita ta, ceea ce demonstrează că eşti pe cale să devii un bărbat serios şi responsabil. Evident, unii dintre prietenii tăi – iar aici ne referim la cei necăsătoriți, vom încerca să te convingă că nimic nu se compară cu burlăcia. Noi te asigurăm că și căsnicia are farmecul ei.

2. O vrei alături de tine, indiferent de ce experienţe îţi rezervă viitorul. De exemplu, ori de câte ori ai câte o deplasare în interes de serviciu, te gândești ce bine ar fi fost să fie și ea acolo. Iar când pleacă ea, abia aștepți să treacă timpul și să vină acasă, să vă revedeți din nou. Cât privește planurile de concediu, acestea o includ de fiecare dată şi ţi se pare foarte normal să plecaţi împreună.

3. Îi adori micile ticuri și ”chichițe”. Dacă la fostele prietene urai să te tragă după ele la cumpărături, iar acestea nu ți se mai par acum atât de odioase, este semn că fata respectivă chiar îți place mult. Adori felul în care ea aplaudă atunci când se bucură, sau felul în care își roade unghiile nervoasă atunci când are un mare stres. Sunt obiceiuri mărunte care, dacă nu te deranjează, ba chiar te fac să zâmbești, înseamnă că ești pregătit pentru pasul cel mare.

4. Îţi place de ai ei, în mijlocul cărora te simți ca acasă. Orice fată își va dori ca iubitul ei să se împace bine cu părinții ei. Dacă și tu simți același lucru și îți place să petreceți timp împreună, sau chiar ați trecut și printr-un necaz împreună și v-ați sprijinit în acele momente grele, atunci se pare că a sosit momentul să o ceri în căsătorie.

5. Deja te gândești la inelul de logodnă. Chiar dacă nu te-ai gândit până acum la căsătorie, te surprinzi tot mai mult că te gândești la a-i oferi un inel de logodnă. Știi deja ce i-ar plăcea, și vrei ca alegerea ta să fie exact pe gustul ei. Dacă ai ajuns în acest stadiu, probabil ți-ai dat seama că eşti pregătit pentru asta şi te gândeşti la ceea ce ar face-o fericită pe cea pe care o iubeşti.

6. O vezi ca pe mama copiilor tăi. Te-ai gândit uneori cum ar fi să ai un copil sau poate chiar mai mulţi, nicio fată până la ea nu te-a făcut să te gândești mai profund la acest subiect, proiectând în minte scene din viitor în care veţi merge cu toţii la plajă sau îi vei învăţa pe cei mici să meargă pe bicicletă, ba chiar știi și ce nume ți-ar plăcea să poarte. Acesta este semnul că eşti cu adevărat pregătit să ai o familie şi ai găsit şi persoana alături de care o poţi întemeia fără griji.

Așadar, cam acestea sunt semnele după care cunoști dacă ai cunoscut sau nu acea persoană pe care dorești să o ceri în căsătorie, alături de care îți dorești să îmbătrânești frumos și alături de care expresia ”până când moartea ne va despărți” să nu fie acel clișeu pe care-l reclamă mulți.

Spontan sau organizat?

Care este cel mai bun moment pentru a o cere în căsătorie? Cum îți dai seama că acesta este momentul? Să fii spontan sau să organizezi ceva special? Sunt atâtea întrebări care te macină și la care nu știi cum să răspunzi pentru ca să ai parte de răspunsul pe care ți-l dorești. Știi și tu că orice femeie visează la o cerere în căsătorie orginală, iar propunerile sunt expresia perfectă a iubirii și dau unicitate unui cuplu. Acesta este momentul de care le veți povesti prietenilor, familiei și chiar străinilor, de fiecare dată când vine vorba de startul vostru. Așa că presiunea de pe umerii tăi, nu este una chiar ușoară. Dacă amândoi sunteți genul care adorați lucrurile spontane, pline de neprevăzut, atunci poate că și momentul în care o ceri de soție ar trebui să fie la fel. Surpriza momentului va fi ceva ce nu va uita niciodată, iar cererea de căsătorie pe care tocmai ce i-ai adresat-o o va considera perfectă. Totuși, cât de spontan ai fi, ar fi bine să nu-ți lipsească inelul de logodnă, pentru a da momentului importanța cuvenită, iar ea să nu creadă că a fost doar o simplă întrebare, generată de emoția momentului.

Locuri spectaculoase, pentru momente deosebite

Dacă însă vrei ca totul să decurgă ca la carte, cel mai probabil vei alege să organizezi acest moment special pentru voi doi. Avem pentru tine câteva sugestii, dar și câteva filmulețe pe care le poți viziona, și care îți pot servi drept sursă de inspirație pentru ce vrei să faci și tu.

Natura, martorul tăcut

Ce poate fi mai frumos pentru o fată decât o propunere făcută după o drumeție pe unul dintre traseele voastre montane preferate? Deși pentru ea va părea ceva spontan, tu știi sigur că este nevoie de o planificare prealabilă puțin spus perfectă pentru ca toate elementele să se îmbine perfect. În momentul în care vei vedea surpriza și fericirea din ochii ei, vei ști că ai ales exact momentul potrivit. Locul ales trebuie să fie unul cu o priveliște deosebită sau care semnifică ceva pentru voi. Dacă procedați așa, veți avea întotdeauna un loc special, doar al vostru, pentru tot restul vieții.

Mă-ntorc la tine iar, și iar, mare albastră

În afară de măreția muntelui, locul unde se petrec cele mai frumoase și romantice cereri în căsătorie este malul mării. Propunerile făcute pe plajă nu au nevoie de alte detalii pentru a fi perfecte, așa că poți să mergi pe spontaneitate. Totuși, și aici poate fi organizat ceva frumos, cu lumânărele aprinse, aranjate în formă de inimă, sau poți scrie întrebarea pe nisip. Momentul cel mai bun este după ce ați făcut o plimbare lungă, iar marea și luna sunt singurii martori ai acestor clipe de neuitat.

Împreună cu familia sau doar voi doi?

Mulți dintre cei care fac astfel cererea preferă să implice și membrii familiei miresei. Acesta este un gest drăguț care presupune puțin mai multă planificare, dar înseamnă mult pentru arată că îți dorești o familie unită. Alege un anume eveniment, sau dacă nu, crează-l tu. Important este ca ea să nu știe nimic, pentru că în acest fel va fi un moment de neuitat.

Tot dacă preferi ca cererea ta să fie făcută în momentul în care sunteți înconjurați de lume, îi poți adresa marea întrebare la un concert, la finalul unei piese de teatru, la cinema, pe stadion și în o mie de alte locuri.

Dacă sunteți oarecum mai retrași și preferați mai mult momentele în care sunteți doar voi, atunci la munte, când ajungeți în vârf, pregătiți un moment unic în mijlocul naturii, sau te poți înființa la ușa ei cu un buchet mare de flori și cu inelul pregătit.

În funcție de aceste lucruri poți alege una din următoarele idei căreia să îi aduci o notă personală și asigură-te că e pregătită pentru un astfel de moment, asta ca să nu te izbești cu toată viteza înainte de un ”Nu” tare și hotărât. Chiar dacă poate nu îți vor ieși toate așa cum ți-ai propus, râde de orice mic eșec, nu e capăt de lume. O poți duce la locul unde v-ați cunoscut, unde v-ați sărutat pentru prima dată sau unde i-ai spus că o iubești prima oară, un loc plin de amintiri pozitive pentru voi. Dacă nimic de mai sus nu ți se potrivește și ești genul simplist, prinde curaj și spune-i cu adevarat ce simți și cere-o de soție. Dacă și ea este la fel ca și tine, va aprecia acest moment drăguț și intim, iar ceva grandios probabil că nu i se va potrivi și o va face să bată în retragere, chiar dacă te iubește din toată inima și abia așteaptă ziua în care îți va deveni soție.

Din păcate, pentru miliardele de bărbați din toată lumea, printre care te numeri și tu, nu există o rețetă perfectă care să vă spună care este momentul potrivit în care să o ceri de soție.

Nu putem spune că dacă faci propunerea la apusul soarelui, sau după-amiaza după serviciu, sau dacă vei alege un oricare alt moment al zilei vei avea parte de răspunsul dorit. Ar fi ideal să existe eventual o formulă matematică pentru aceasta, nu-i așa? Lucrurile ar merge mult mai ușor, ai ști exact care este momentul potrivit, locul ideal, inelul de logodnă perfect, mă rog, toate acele detalii care-i dau mari bătăi de cap.

Sperăm că micile noastre sugestii ți-au fost de folos, că îți vor servi drept inspirație atunci când simți că nu mai ai nicio idee. Pe site-ul nostru există și opțiunea de feedback, unde ai parte și de experiența altor bărbați care au trecut prin această experiență. Poți învăța de la ei ce a mers bine, sau din contră, ce nu a funcționat așa cum trebuie atunci când au făcut cererea în căsătorie a persoanei iubite. Sau poate că tu ai o altă idee, pe care o consideri mai potrivită, pentru că, la urma urmei, tu știi cel mai bine care sunt preferințele și așteptările iubitei tale cu privire la acest moment, așa că poți face din acest moment unul de neuitat. Doar atât te rugăm, să împărtășești și cu noi ideile tale, și mai ales, cum a reacționat partenera ta atunci când ai adresat marea întrebare. Părerea ta este foarte importantă pentru noi, de aceea am și creat acest site, pentru ca acel moment să nu mai fie unul de ”șoc și groază” pentru bărbați, plin de tensiune, palme transpirate, fiori reci pe șira spinării, ci unul cu adevărat plăcut.

Sorry, no posts matched your criteria.