Inelul perfect pentru cererea în căsătorie

Atunci când faci cererea în căsătorie, unul dintre lucrurile cele mai importante este inelul de logodnă. Pentru femei, acesta este dovada a cât de mult prețuiește ea în ochii celui iubit, așa că ai parte de o misiune nu tocmai ușoară dacă vrei să alegi inelul perfect.

Aici trebuie să ții cont de mai mulți factori, de materialul din care este realizat, dacă vrei piatră prețioasă sau nu, mărimea acestuia, pentru că nu vrei să riști să nu se potrivească și multe altele. Destul de complicat, nu-i așa? Noi vom încerca să îți venim puțin în ajutor, iar lucrurile să nu mai fie chiar atât de înspăimântătoare.

Platină, aur, argint... ce alegi?

Materialul din care este confecționat inelul are o mare importanță. Încearcă să afli care sunt preferințele iubitei tale în acest domeniu, sau dacă are ceva alergii la anumite metale. Apoi, în funcție de suma pe care îți dorești să o cheltui, fă câteva drumuri pe la magazinele de bijuterii, pentru a vedea ce poți găsi și cu care să-ți impresionezi partenera. Acum, îți vom oferi câteva amănunte despre tipul de material folosit la fabricarea inelului.

Platina

Este un material mai prețios decât aurul, și în plus, este foarte rezistent la schimbări. Proba timpului nu contează atunci când este vorba de platină, și puține femei pot refuza o cerere de căsătorie atunci când vine însoțită de un inel fabricat din acest material.

Aurul

Este poate cea mai tradițională și potrivită alegere, mai ales dacă vrei ca și verighetele să fie din același material. În plus, spre deosebire de platină, prețurile sunt ceva mai acceptabile. Aici ne referim mai mult de varianta clasică, a aurului galben. În privința tipului de aur, trebuie să știi că aurul de 14 karate are mai puține părți din aur și acest lucru îi afectează nuanța și strălucirea (ce-i drept în proporție destul de mică), dar este mai rezistent decât cel de 18 karate. În schimb, aurul de 18 k are este ceva mai strălucitor, dar mult mai moale decât cel de 14 karate, lucru ce îi afectează rezistența.

Aurul alb

Aurul alb este o alternativă bună dacă iubita are o anumită sensibilitate la nichel. De asemenea, este cunoscut și faptul că are un grad ridicat de reflexie și este rezistent la uzură. Un astfel de inel trebuie obligatoriu să aibă montat și o piatră prețioasă, pentru că astfel strălucirea aurului va ieși și mai bine în evidență. Safirul albastru este sugestia noastră, pentru că se potrivește cel mai bine.

Argint

Inelul de logodnă din argint reprezintă cea mai modestă variantă din punct de vedere financiar. Dacă știi că iubita ta preferă acest material, atunci poți însoți cererea în căsătorie cu un astfel de inel. Dezavantajul acestuia este faptul că se poate deteriora în timp și poate cauza iritații anumitor persoane.

Modelul inelului

Atunci când alegi inelul de logodnă, gândește-te ce i s-ar potrivi mai bine și din punct de vedere al personalității ei, dar și a stilului de viață pe care îl duce. Este un inel pe care-l va purta o viață întreagă alături de verighetă, așa că trebuie să te gândești și la acest lucru. Nu îți vei dori ca după o scurtă perioadă să fie nevoie de unele reparații la inel, pentru că se spune că inelul de logodnă trebuie să fie ales pe viață.

Noi îți sugerăm că inelele solitaire sunt cele mai potrivite pentru cererea în căsătorie. Acestea scot în evidență frumusețea unei singure pietre.

Dacă vrei un indiciu, poți să observi să observi ce fel de inele poartă, iar dacă nu este genul care să poarte și alte bijuterii, sau inelele de pe mâinile ei sunt prea variate pentru a-ți da seama ce preferă, atunci alege ceva ce s-ar potrivi cu grosimea și lungimea degetelor. O piatră mare va arăta chiar urât pe degetele subțiri, în timp ce un inel foarte fin nu va arăta bine pe degetele mai groase. Da, așa este: o misiunea cumplit de grea, pentru că este bijuteria care trebuie să fie exact pe placul ei. Dacă nu știi cum să procedezi, poți apela la un specialist, iar cei mai buni sunt cei de la Bijuteria Teilor, unde vei găsi și o mulțime de modele de inele de logodnă, capabile să satisfacă orice pretenție.

Tipuri de inele de logodnă

Își prezentăm mai jos câteva modele de inele de logodnă, pe care le poți găsi și la Bijuteria Teilor. În plus, ai posibilitatea ca prin intermediul site-ului nostru să intri în contact direct cu un specialist de la acest magazin de bijuterii, care va ști cum să te îndrume să alegi inelul perfect.

Solitaire

Reprezintă inelul de logodnă clasic, minimalist, cu o singură piatră prețioasă, de obicei cu tăietura Briliant. Dacă partenera ta este sofisticată și elegantă, atunci inelul de logodnă aur perfect trebuie să fie într-o formă clasică, din aur alb sau galben și încrustat cu un singur diamant.

Trei diamante

Specialiștii de la Bijuteria Teilor susțin că aceste trei diamante ascund o semnificație: trecut, prezent și viitor. Acestea reprezintă alegerea perfectă dacă dorești în același timp să mergi pe varianta clasică, dar vrei ceva mai mult decât o singură piatră montată pe inel.

Centură de diamante

Nu degeaba se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete. Dacă îți dorești ceva special, și îți și permiți, atunci un inel de logodnă împodobit pe întreaga sa suprafață cu o centură de diamante este ceea ce ai nevoie.

Stilul regal

Dacă ai observat cu atenție, atunci ai remarcat că inelele de logodnă cu modele ornamentate sunt preferatele celebrităților și a fețelor regale. Dacă și partenera ta este adeptul acestui stil, și dacă tu dorești să o faci să se simtă precum o prințesă, atunci ai găsit modelul potrivit.

Reflexii colorate

În afară de diamant, safirul sau smaraldul pot fi piesa principală a inelului de logodnă. La Bijuteria Teilor ai o gamă variată de unde poți alege exact ceea ce dorești.

Mărimea chiar contează

În cazul inelului de logodnă, mărimea chiar contează. Trebuie să știi ce i se potrivește, iar cel mai bun mod pentru a determina dimensiunea inelului este ca degetul partenerei să fie măsurat de un bijutier profesionist. Dar cum acest lucru nu este posibil, pentru că și-ar da seama ce urmează să faci, există și alte posibilități de a stabili mărimea corectă.

Nu credem că îți vei dori să umbrești frumosul moment al cererii în căsătorie, cu un inel prea mic sau cu unul care să îi cadă de pe deget. În caz că îi știi mărimea, atunci ești un norocos. Dacă nu, ai la dispoziție mai multe posibilități.

În primul rând, îi poți împrumuta un inel din cutia de bijuterii. Observă care este degetul pe care îl poartă de obicei, și ai grijă și ca ea să nu observe că ai luat inelul. După ce ai ajuns la bijuterie, nu trebuie să-ți faci probleme, căci acolo bijutierul are la îndemână instrumentele necesare de stabilire exactă a măsurii inelului respectiv.

Dacă nu vrei să procedezi așa, folosește-ți propriile degete. Joacă-te cu inelul iubitei, iar atunci când nu este atentă puneți-l pe deget, pentru a vedea până unde intră. Apoi, din nou, mergi la bijutier, căruia îi vei da și alte amănunte, printre care să nu uiți degetul pe care ai probat inelul respectiv, și mai ales, unde s-a oprit. Este foarte important, dacă respectivul inel, trece sau nu de nodul degetului. Acest detaliu poate părea nesemnificativ, dar acest lucru face diferența atunci când ne referim la stabilira mărimii.

O altă metodă eficientă este aceea de a măsura cu o riglă diametrul interior al unui inel. Măsoară doar interiorul inelului, fără şina acestuia. Cu aceste date, ajungi din nou la bijutier iar acesta va ști despre ce este vorba.

Ce contează la un inel de logodnă

În alegerea bijuteriei perfecte, există și o altă serie de criterii de care să ții cont. Este vorba aici de regula ”celor patru C”, valabilă în cazul diamantelor: Colour (culoare), Clarity (claritate), Cut (tăietură) și Carat (greutatea în carate). Pentru a nu risca să fii păcălit, reține că bijuteriile încrustate cu diamante trebuie să fie însoțite de un certificat care să ateste autenticitatea pietrelor prețioase cât și o prezentare a proprietăților acestora. Mai jos îți vom ecplica ce prespune fiecare ”C” în parte.

Carate

Caratele se referă strict la greutatea diamantelor și nu la dimensiunea acestora, cum ai putea crede. Pentru a alege cea mai potrivită greutate în carate a diamantului pentru inele, trebuie ții cont de măsura degetului, dimensiunea monturii și evident, bugetul alocat achiziționării pietrei prețioase.

Claritatea

Claritatea se referă la imperfecțiunile care apar în mod natural în interiorul diamantelor. După cum probabil ți-ai dat seama și singur, diamantele cu cele mai puține sau cele mai puțin vizibile imperfecțiuni sunt cele mai bune.

Culoarea

Nu ne referim aici la faptul că există diamante roz, albastre sau chiar negre. Bijutierii susțin că atunci când se referă la culoare, acest lucru se referă de fapt la gradul de puritatea al nuanței acestora.

(Cut) Tăietura

Tăietura diamantului este cea care pune cel mai bine în evidență inelul și determină puterea de reflexie a luminii în interiorul diamantului, dimensiunea și finisajul. În cazul în care aceasta nu este făcută cum trebuie, diamantul respectiv va părea total lipsit de strălucire.

Scurte indicații, dar de mare folos

Chiar dacă te-ai chinuit să alegi inelul perfect, incidente pot apărea, așa că avem pentru tine și unele indicații. Astfel, atunci când achiziționezi un inel de logodnă, întreabă dacă îl poți schimba (în caz că nu este pe placul iubitei, sau totuși mărimea nu a fost potrivită).

Femeile au mare grijă de bijuteriile lor, așa că nu uita să ceri certificatul de atestare a calității aurului și a pietrelor, pentru ca ea să știe cum să-i păstreze frumusețea pentru mai mult timp. Cel mai probabil, va fi nevoită să îl scoată atunci când realizează treburile casnice, când face baie, când folosește produse chimice, parfumuri, machiaje, etc;

Dacă ai ales un inel cu foarte multe pietre, în special pe lateral, trebuie să știi că acesta nu se poate modifica. În celelalte cazuri, modificarea unui inel se poate realiza doar atunci când există o diferență mică de numere. Dacă diferența de numere este mai mare, dacă încerci modificarea lui, riști ca inelul să fie oval, iar nu rotund. Fii atent la model, observă dacă la piatră gheruțele sunt egale și bine strânse, pentru că nu vrei să ai parte de surprize neplăcute.

La final alege o cutie, în care să pui inelul de logodnă, pentru că inelul trebuie să îi fie prezentat persoanei iubite într-o formă cât mai plăcută.

Și cum cei de la Bijuteria Teilor sunt perfecționiști, se ocupă până în cel mai mic detaliu de imaginea produselor noastre. Astfel, toate inelele de logodnă Teilor sunt ambalate elegant în cutii și punguțe de cadouri personalizate. În plus, dacă apelați la ei, întotdeauna bijuteriile vor fi întotdeauna însoțite de certificate de garanție.

Sorry, no posts matched your criteria.