La ce să te aștepți după ce ea a răspuns afirmativ

Nu este nimic asemănător stresului de pregătire a propunerii. De la a face ”cercetările” secrete și de la a-ți imagina inelul de vis, apoi cumpărăturile, planificând momentul la care a visat toată viața ei, anxietatea din jurul "marii întrebări" nu este o glumă. Dar, după ce ai planificat cu meticulozitate fiecare detaliu, descoperind în cele din urmă un diamant pe care știi sigur că îl va adora, te-ai pus în genunchi și ai întrebat-o...ce urmează?

Poate părea că evenimentul a luat sfârșit odată cu primirea răspunsului însă nu este chiar așa. Abia acum urmează partea mai frumoasă și mai interesantă. Anunțarea familiei, a prietenilor și a celor dragi, plus planificarea nunții.

Majoritatea cuplurilor spun că după acest moment relația lor este și mai puternică și mai frumoasă, dar că devine și mai interesantă datorită faptului că de acum înainte deciziile se iau în doi, iar lucrurile trebuie făcute mereu împreună.

Așa că, iată ce urmează în majoritatea cazurilor, după ce ai pus marea întrebare și viitoarea ta soție ți-a răspuns afirmativ.

Anunțarea familiei și a prietenilor

Acesta este un moment fericit și vestea minunată trebuie să fie împărtășită cu cei dragi, preferabil într-un mod creativ și distractiv! Ce puteți face? Creați o carte poștală digitală cu o fotografie a inelului de logodnă sau a mirelui și miresei și trimiteți-o prin e-mail familiei și prietenilor. Mai apoi, după ce a-ți savurat momentul în doi, puteți distribui veștile bune pe Facebook, Twitter sau alte medii sociale. Pentru acest lucru aveți la îndemână o mulțime de variante: de la postarea unor fotografii cu inelul, cu voi doi și data stabilită și până la câteva rânduri în care vă anunțați prietenii virtuali de evenimentul recent petrecut în viața voastră.

Planificarea unei petreceri de logodnă

Fie că este vorba de un prânz, de o cină sau de o petrecere de logodnă, planificați ceva special pentru a anunța și a sărbători angajamentul vostru împreună cu familia și prietenii apropiați. Nu uitați să le spuneți că îi așteaptă în viitorul apropiat o nuntă fabuloasă. Dacă vreți să îi implicați și pe ei în organizarea nunții, acum ar fi momentul potrivit pentru discutarea unor astfel de detalii și despre informarea celor dragi asupra aspectelor pe care vi le doriți de la ei

Alegerea datei nunții

Pentru a alege data perfectă a nunții decideți dacă doriți o nuntă de primăvară, de vară, de toamnă sau de iarnă. Există o dată specială în care ați vrea să vă căsătoriți?Nu uitați să verificați calendarul pentru a ști exact ce zi a săptămânii vorbiți atunci când decideți să alegeți data nunții. Trebuie să fiți atenți atunci când alegeți data. Ar fi indicat să vă uitați pe un calendar bisericesc pentru a fi siguri că data respectivă este potrivită pentru un astfel de eveniment.

Determinarea unui buget

Cât vă puteți permite să cheltuiți pe nuntă? Care este nunta voastră de vis? Poate bugetul să o acopere? Ce poate rămâne și la ce se poate renunța? De asemenea, după ce ați dat vestea familiei, s-ar putea ca părinții să se ofere să vă ajute financiar cu organizarea nunții. Sau, dacă vreți voi, v-o puteți organiza singuri, fără să implicați pe cineva în detaliile acestui eveniment. Oricum ar sta lucrurile e bine să știți că veți avea nevoie de un buget stabilit înainte de nuntă, deoarece apar tot felul de cheltuieli care trebuie făcute înainte de nunta propriu zisă. Plata meniului și a restaurantului se face, de obicei, după nuntă. La fel se poate întâmpla și în cazul muzicanților și a DJ-ului, a fotografului și a cameramanului și chiar și în cazul organizatorului de nunți. Totul depinde de ce stabiliți în momentul în care vorbiți cu acești oameni.

Completarea listei de oaspeți

Multe lucruri depind de lista de invitați. În funcție de aceasta poți stabili multe alte aspecte. Spre exemplu: câți invitați vă permite bugetul să aveți? Vreți o nuntă intimă sau una tradițională cu sute de invitați? Pentru început, ar fi indicat să vă faceți voi o listă cu prietenii pe care vreți să-i aveți aproape în ziua cea mare, după care, această listă ar trebui să fie completată și de către părinți. Nu scoateți din vedere faptul că în anumite regiuni ale țării inclusiv nașii vin cu invitații lor, așa că lista s-ar putea mări. Important este ca cei invitați să confirme sau să infirme prezența pentru a nu avea probleme la restaurant. Pentru nunțile mai restrânse, numărul invitaților nu trece de 100 de persoane, pe când la una tradițională, acesta poate ajunge și la 1000 de invitați.

Alegerea locului în care va avea loc ceremonia

Locul unde va avea loc ceremonia de nuntă trebuie să fie în concordanță cu lista de oaspeți, la fel și locul unde va avea loc petrecerea. Dacă așteptați 200 de oaspeți, atunci cu siguranță nu veți putea oficia ceremonia religioasă într-o capelă mică. De asemenea, trebuie ales preotul sau preoții care vor oficia ceremonia religioasă. În cazul în care viitorii miri au un duhovnic anume, atunci, cel mai probabil vor alege biserica în care slujește preotul respectiv. În cazul în care nu există așa ceva, atunci, cel mai probabil biserica va fi aleasă fie în funcție de distanța față de casă, fie de cea față de restaurant.

Alegerea locului de recepție

De asemenea, locul petrecerii trebuie ales tot în funcție de numărul de invitați, dar și de propriile dorințe. Poate vreți un restaurant pe maul unui lac, poate vă doriți o nuntă grandioasă la cort sau poate pur și simplu optați pentru un restaurant cochet care se potrivește cu stilul vostru. Multe locații populare, cum ar fi hoteluri și alte spații de nuntă adecvate, necesită rezervări cu cel puțin un an înainte, în special în timpul sezonului de nunți, adică vara. De aceea, poate ar fi indicat să rezervați imediat după anunțarea logodnei, pentru a fi siguri că găsiți liberă locația preferată.

Stabilirea unei ședințe foto înainte de nuntă

Este momentul perfect pentru a rezerva o ședință foto de logodnă pentru a înrăma dragostea într-un album frumos care va fi o amintire minunată a acestui moment prețios din viața voastră. Și cum e aproape musai să cauți un fotograf pentru nuntă, atunci de ce să nu-l alegi pe care are și această opțiune de ședință foto înainte de nuntă. În plus este, de asemenea, o modalitate excelentă de a cunoaște fotograful înainte de nuntă și invers. Asigurați-vă că veți obține niște fotografii foarte romantice și vă veți distra!

Deciderea asupra alegerii unui organizator de nunți

Idealizarea, organizarea și coordonarea unei nunți poate fi o slujbă cu normă întreagă și uneori stresantă. Deci, dacă acesta nu este un concept care vi se aplică și vouă, atunci poate ar fi indicat să luați în considerare angajarea unui planificator de nunți care va manageria toată organizația pre-nuntă ca un profesionist. Rezultatul? Mai puțin haos și îngrijorare inutilă pentru mire și mireasă. În plus, un organizator de nunți se va ocupa inclusiv de alegerea restaurantului, de aranjamentele florale, de stabilirea meniului, de întocmirea listelor și de aranjarea invitaților la mese, de decorarea locație și, dacă aveți deplină încredere, inclusiv de alegerea hainelor. În cazul miresei alegerea rochiei, iar în cazul mirelui, alegerea costumului. Trebuie menționat faptul că în prezent există o mulțime de companii care se ocupă de astfel de evenimente și chiar dacă nunta nu va avea loc în București sau într-unul din orașele mari ale țării, aceștia sunt dispuși să acorde asistență în orice colțișor din țară.

Alegerea ținutelor de nuntă

Nu în ultimul rând, trebuie avută în vedere și inclusă în planul de nuntă și alegerea ținutelor. Pentru viitoarea mireasă ar putea fi nevoie de ceva mai mult timp de căutare și alegere, pe când pentru viitorul mire, lucrurile ar putea să nu fie chiar atât de complicate. Nu trebuie să cumperi îmbrăcămintea imediat după cererea în căsătorie, dar este o idee bună să începeți căutările prin reviste, site-uri sau magazine. Nu se știe niciodată peste ce accesoriu poți da sau peste ce rochie, de ce nu.

Stabilirea domiciliului

Chiar dacă în ziua de azi majoritatea cuplurilor locuiesc împreună dinainte de nuntă, ar putea exista și cazuri în care cei doi să nu locuiască încă împreună. Și atunci o cerere în căsătorie schimbă cu totul situația, inclusiv în ceea ce-i privește pe părinți. Unii ar putea accepta mai greu mutarea de acasă a copilului până după nuntă, pentru alții s-ar putea să nu fie nicio problemă. Indiferent de situația în care vă aflați, ar fi indicat să discutați aceste aspecte cu părinții. Și să nu uitați că unii părinți ar putea stilul tradiționalist în sensul în care ar putea avea pretenția să ceri mâna fetei de la tată. Viitoarea ta mireasă ar putea să-ți spună dacă părinții ei au astfel de preferințe.

Scurtă istorie a cererii în căsătorie

În cultura occidentală este un procedeu tradițional pentru un bărbat să ceară în căsătoria femeia iubită în timp ce îngenunchează în fața ei. Ritualul implică adesea întrebarea formală "Vrei să te căsătorești cu mine, ...?" și prezentarea unui inel de logodnă. Poate include punerea inelului pe deget. Uneori propunerea este menită să fie o surpriză.

Acceptarea propunerii nu este obligatorie în cultura occidentală; o femeie poate refuza o propunere din diverse motive și nu poate declara motivele. Dacă femeia acceptă propunerea, ea va acorda în mod tipic bărbatului răspunsul și va purta inelul în timpul petrecut până la nuntă, cunoscut sub numele de angajament sau logodnă.

Durata medie a logodnei variază considerabil în întreaga lume.

În Scoția și Irlanda, se spune că pe 29 februarie este ziua în care femeile își pot cere în căsătorie soții. Finlanda are aceleași obiceiuri, adăugând că un bărbat care respinge o astfel de propunere trebuie să-i cumpere femei ceva, drept despăgubire. În calitate de monarh, regina Victoria a trebuit să-i ceară mâna prințului Albert. Propunerile femeilor au devenit mai frecvente în lumea vorbitorilor de limbă engleză în ultimii ani, astfel încât firmele de bijuterii au fabricat inele de logodnă pentru bărbați. În Statele Unite, aproximativ 5% din propuneri sunt făcute de femei.

Sorry, no posts matched your criteria.