Ceasuri originale pe Watchshop.ro

Unul dintre cele mai la modă și elegante accesorii pentru femei și bărbați este ceasul de mână. Acest accesoriu desăvârșește o ținută, conferind rafinament și distincție. Există mai multe tipuri de modele din care se poate alege, cele mai reprezentative fiind ceasurile aflate în trend, ceasurile de designer și ceasurile sport. Cel mai stilat și renumit design al ceasului este afișajul analog, care indică ora. Stilul digital a transformat ceasul într-un accesoriu practic, fiind folosit îndeosebit pentru ceasurile sport. Ceasurile variază de la modele cu design clasic, simplu până la cele în tendințe, culminând cu ceasurile de designer, încrustate cu diamante.

Ceasuri-Watchshop

Patek Philippe este considerat creatorul primului ceas de mână, în secolul al XIX-lea. El a construit un ceas care a fost privit inițial ca un accesoriu pentru femei. Louis Cartier a inventat apoi un ceas pentru bărbați în secolul al XX-lea. El a conceput acest ceas ca răspuns la nevoia piloților de a avea un ceas mai practic decât cel de buzunar. De asemenea, ofițerii implicați în Primul Război Mondial au cerut o metodă de a verifica ora mai practică, din aceleași considerente. Astfel au fost produse în masă primele ceasuri de mână. Soldaților li s-a permis să păstreze ceasurile de mână după ce au fost eliberați de forțele armate și astfel ceasurile de mână au devenit parte a culturii populare. Prin urmare, ceasul de mână a devenit acceptabil din punct de vedere social pentru bărbați.

Există o varietate de ceasuri din care puteți alege:

 • Ceas analog

 • Ceas digital

 • Ceas automatic

 • Ceas cronograf

 • Ceas de diving (pentru scufundări)

 • Dress watch (cel mai elegant tip de ceas)

 • Ceas quartz

 • Ceas mecanic

 • Ceas de pilot

 • Ceas sport

 • SmartWatch (ceas inteligent)

 • Ceas de lux

 1. Un ceas analog afișează ora pe cadran prin intermediul unor limbi care indică ora și minutul, eventual și secundele, cel mai des marcate pe cadran prin cifre arabe sau romane. Acest tip de ceas este considerat clasic, fiind potrivit ținutelor de business și evenimentelor formale. De regulă, se consideră că un ceas potrivit pentru a fi purtat la costum are un cadran cât mai simplu (de multe ori fără cifre pe cadran și fără secundar).

 2. Ceasul digital are un display LCD sau LED care indică ora într-un format numeric. Acest tip de ceasuri este considerat foarte casual. De ce? Pentru simplul fapt că aspectul lor curat, minimalist, poate fi combinat cu ușurință cu outfiturile de zi cu zi. Fie că optați pentru o vestimentație office, sport sau casual, ceasurile digitale vor întregi cu succes orice ținută.

 3. Ceasurile automatice sunt prevăzute cu o greutate oscilantă (numită rotor) ce se pune singură în mișcare din inerție, când ceasul este purtat la mână, asigurând încărcarea acumulatorului ceasului, care la rândul său alimentează mecanismul mecanic. Dacă ceasul nu este purtat câteva zile la rând, rezerva de energie se consumă, ceasul oprindu-se singur. Acest lucru poate fi prevenit fie prin purtarea regulată a ceasului fie prin păstrarea acestuia în cutii speciale, denumite windere. Ceasurile automatice sunt renumite pentru rezistența lor, un ceas de calitate purtat cu grijă putând funcționa chiar și zeci de ani fără probleme.

 4. Ceasul cu cronograf este foarte folosit în domeniile militar sau aviatic, acolo unde precizia este esențială. Au apărut astfel cronografele flyback, care se pot reseta automat, fără a mai pierde timp și precizie prin pornirea sau oprirea manuală a mecanismului. În ziua de azi, cronograful reprezintă o componentă uzuală a ceasurilor de lux și au dat naștere unei categorii aparte de ceasuri – ceasurile sportive. Acestea reprezintă un model de ceasuri destinate în special bărbaților cu accent pus pe durabilitate și precizie.

 5. Ceasul de diving (pentru scufundare) are două avantaje importante: este foarte solid și este rezistent la apă. Fabricat în general din oțel inoxidabil, alamă (variantele mai ieftine) sau titan (modelele mai scumpe), acesta are o carcasă ermetică la care este atașată o curea metalică sau cauciucată. Cadranul are în general dimensiuni medii, marcaje numerice vizibile cu cifre arabe, puncte sau linii, și bezel rotativ care permite setarea poziției pentru verificarea rapidă a timpului scurs, o funcție critică pentru un scufundător cu butelii de amestec respirabil. În general, cadranul este simplu, aceste ceasuri oferind cel mult un cronometru sau afișarea datei.

 6. Spre deosebire de un cronograf sau de un ceas de scufundare, parametrii care stabilesc un ceas elegant din punct de vedere stilistic nu sunt atât de ușor de definit. Într-adevăr, puteți purta aproape orice ceas pe care îl doriți cu un costum (puteți să-i mulțumiți lui James Bond pentru asta, care a purtat un ceas de scufundare la smoching), dar pentru vă ridica la standardele impuse de codul vestimentar, cureaua ceasului ar trebui să fie suficient de subțire pentru a se potrivi sub manșeta cămășii, cu un aspect minimalist și clasic, astfel încât să nu se demodeze.

 7. Ceasurile cu quartz funcționează cu ajutorul unei baterii. O lamelă fină de quartz oscilează la o frecvență stabilă, sub impulsul electric al bateriei, punînd astfel în mișcare arătătoarele ceasului. Dacă ceasurile mecanice sunt mai nobile prin stilul mecanismului, ceasurile cu quartz sunt mai practice și au alte avantaje certe. Costul mai redus al mecanismelor cu quartz permite producătorilor să se concentreze mai mult pe aspect, valorizând în stiluri diferite cadranul, carcasa sau brățara. De altfel, majoritatea ceasurilor fashion produse de designeri renumiți au mecanism cu quartz, în timp ce mărcile de tradiție în industria orologieră produc mai degrabă ceasuri mecanice, cu serii entry-level de ceasuri cu quartz.

 8. Există două categorii de ceasuri mecanice: ceasuri cu întoarcere manuală și ceasuri automatice. Cele manuale necesită întoarcere periodică prin rotirea coroanei. Deși nu necesită întoarcere, ceasurile automatice nu funcționează pe bază de baterie ci tot datorită unui sistem mecanic. Acesta este prevăzut cu un disc care la simpla mișcare a mâinii se rotește în jurul propriei axe acționînd astfel arcul motor. Atât timp cât ceasul este purtat la mână, purtătorul nu trebuie să efectueze nicio ajustare sau încărcare manuală. Dacă este lăsat însă în stare de repaus, după expirarea rezervei de energie (unele mecanisme pot funcționa și până la 10 zile), acesta se oprește.

 9. Ceasurile profesionale pentru piloți au început să fie produse la începutul anilor 1900. Motto-ul producătorilor era că datoria unui pilot de elită este să salveze fiecare secundă valoroasă: când sună alarma, timpul său de reacție este cronometrat, întrucât el trebuie să își ridice aeronava de la sol cât mai repede.

Astăzi, ceasurile de pilot sunt accesibile publicului larg, iar pe lângă funcțiile și caracteristicile specifice precum acuratețe, antimagnetism, dual-time (indicarea orei pentru două zone diferite ale lumii), ceasurile beneficiază și de un design masculin și rafinat. Nu trebuie neapărat să fiți pilot pentru a putea purta un astfel de ceas. El se potrivește atât unei ținute elegante, cât și unei ținute casual.

 1. Ceasurile de mână sport au devenit în decursul ultimilor ani un accesoriu foarte îndrăgit de către amatorii de mișcare, indiferent dacă vorbim de alergare, ciclism sau înot. Oferind o gamă largă de opțiuni pentru înregistrarea performanțelor, asistență profesională și hărți pentru orientare și navigație, acestea s-au dezvoltat în paralel cu mai comunele ceasuri inteligente, cu care se și confundă uneori. Există o varietate de ceasuri sport, unele mai simple pentru activități obișnuite, altele mai complicate pentru activități specifice precum sporturi de interior, alergare, ciclism, înot, ski, drumeții montane, fiecare fiind dotate cu funcții utile activităților respective: GPS, barometru, magnetometru, accelerometru, senzor pentru puls, conectivitate Bluetooth.

 2. Smartwatch este de fapt un computer portabil de dimensiuni foarte mici, a cărui inteligenţă este uimitoare cu şi fără lucrul în tandem cu un smartphone. În doar câţiva centimetri cubi, ceasurile smartwatch includ: carcasă cu butoane, ecran tactil, baterie, card de memorie, ceas şi după caz: telefon mobil, afişaj grafic, cameră video, difuzor, microfon, accelerometru, termometru, altimetru, barometru, bluetooth, GPS etc. Producătorii au venit cu design-uri din ce în ce mai atrăgătoare, așa că nu va fi o sarcină dificilă să găsiți un smartwatch care să vă satisfacă atât nevoile legate de tehnologie, cât și accesorizarea ținutei vestimentare.

 3. Ceasurile de lux sunt piese atemporale, realizate din materiale valoroase precum platină, aur, diamante, ce nu se vor devaloriza niciodată. Ba dimpotrivă, valoarea acestora este posibil să crească în timp. De regulă, cine optează pentru un astfel de exemplar, cunoaște și este atras de istoria din spatele mărcii respective, de povestea colecției, de design, și nu în ultimul rând de performanțele tehnice care se regăsesc înăuntru. Ceasurile de lux sunt ușor de recunoscut de către persoanele care apreciază detaliile și calitatea. Pe lângă materialele valoroase din care acestea sunt realizate, numele brand-ului deține o mare importanță în descrierea valorii lor.

Prezent pe piața din România din 2009, Watchshop.ro oferă o varietate de ceasuri originale (peste 12.000), clienții primind un certificat de garanție pentru fiecare produs achiziționat. Dat fiind numărul mare de modele aflate pe stoc, timpul de așteptare a produsului comandat este redus la minimum.

Printre brandurile disponibile se numără Tissot, Casio, Fossil, Sekonda, Suunto, Accurist, Vostok Europe, Festina, Citizen, Junkers, Zeppelin, Jacques Lemans, Orient, Q&Q, Seiko, Ingersoll. Pe lângă faptul că toate ceasurile sunt originale, Watchshop.ro este importator unic în România pentru branduri precum Ingersoll, Accurist, Sekonda, Picto, Arne Jacobsen, Fiyta.

Conform datelor WatchShop, bărbații care cumpără ceasuri se uită la caracteristici precum: funcții (de exemplu, iluminarea), complicații (cronograf, cadrane mai multe ș.a.), brand, calitatea materialelor și rezistența lor în timp, dar și posibilitatea de a-l utiliza în anumite contexte (de business, sport etc.). Brandurile mid-level și mass-market sunt cele preferate de segmentul masculin. De asemenea, bărbații sunt interesați și de servicii conexe, cum ar fi existența unui service. Watchshop.ro îndeplinește toate aceste cerințe prin varietatea largă de ceasuri și service-ul în care lucrează cei mai pricepuți ceasornicari. Clienților care doresc să returneze un produs li se oferă posibilitatea de returnare gratuită, fără penalități, în termen de un an de zile de la achiziționare. Pentru cei care preferă să se asigure că ceasul dorit este exact așa cum l-au văzut în magazinul online Watchshop.ro sau să-l probeze înainte de achiziționare, acest lucru este posibil în showroom-ul WatchShop din B-dul Banul Manta Nr. 60, Sector 1, București.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*