Despre cererea în căsătorie

Dacă te gândești să îți ceri iubita în căsătorie, felicitări, ai luat cea mai bună decizie! Însă, dacă vrei ca totul să meargă ca pe roate, ar fi bine să te apuci chiar acum de planificarea acestui eveniment atât de important în viața voastră! Crezi că o cerere în căsătorie reușită presupune doar alegerea inelului perfect, îngenuncherea în fața iubitei și rostirea cele mai importante întrebări? Te înșeli. Planificarea unei cereri în căsătorie este un întreg proces, dar frumos în același timp, pentru care trebuie să te pregătești, fizic și spiritual. Îți consumă multă energie, emoții și timp, dar la final vei spune că totul a meritat. Chiar dacă pare un lucru simplu, sunt atât de multe detalii la care trebuie să te gândești, pe care să le pui la punct. Îndrăznim să spunem că planificarea unei cereri în căsătorie este ca organizarea unei nunți, dar la o scală mult mai mică. Și la fel ca în organizarea unei nunți, ești total debusolat și ai nevoie de diverse sfaturi reale și recomandări pentru ca totul să iasă așa cum ți-ai imaginat.

Există câteva elemente importante de care trebuie să ții cont atunci când te decizi că vrei să faci următorul pas: inelul de logodnă, locul și momentul în care se va întâmpla cererea în căsătorie și imaginea ta, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Inelul este cel mai important din cadrul unei cereri în căsătorie pentru că este elementul palpabil al acestui moment fericit. Majoritatea prietenelor iubitei tale vor dori să vadă cât mai repede inelul, să îl analizeze, să vadă cât de mare e diamantul și cât de tare strălucește, unele chiar să îl și probeze. Mai nimeni nu va avea timp să asculte întreaga poveste a cererii tale în căsătorie, oricât de inedită ar fi ea. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi, să neglijezi locul și momentul în care vei face acest pas pentru că până la urmă, este primul moment pe care îl experimentați ca o viitoare familie și prima cărămidă pusă la temelia poveștii voastre.

Revenind la inelul de logodnă, alegerea acestuia este probabil cea mai dificilă decizie pe care va trebui să o iei în viața ta și de cele mai multe ori se dovedește a fi o adevărată provocare! Iubita ta vrea un inel clasic, minimalist, un inel cu trei diamante, cu o centură de diamante sau în stil regal? Să fie din argint, aur galben, roz sau alb? Ce fel de piatră prețioasă să alegi? Ce fel de tăietură să aibă diamantul? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care va trebui să găsești un răspuns, dar în acest sens, poți beneficia de puțin ajutor din partea specialiștilor de la Teilor, care îți pun la dispoziție cele mai frumoase inele de logodnă și te ajută cu diverse recomandări. Tot cei de la Teilor îți vor explica tot felul de detalii despre diamante, certificări, origini, stiluri, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie și să alegi inelul perfect pentru viitoarea ta soție.

Partea cea mai grea vine atunci când vorbim de mărimea inelului. Ai crede că e imposibil să nimerești mărimea potrivită, însă te poți folosit de anumite trucuri. Cea mai simplă modalitate de a afla mărimea potrivită pentru iubita ta este să măsori diametrul unui inel oarecare din cutia ei de bijuterii. Ideal ar fi să poți să iei un inel timp de câteva ore și să mergi cu el la magazinul de bijuterii pentru a te asigura că ai ales mărimea bună. Dar ai grijă ca iubita ta să nu observe și să strice surpriza!

Următorul lucru de pe listă este alegerea locului potrivit. Poți opta pentru un loc care are o anumită semnificație pentru voi, cum ar fi cafeneaua unde v-ați întâlnit pentru prima dată sau locul în care i-ai furat primul sărut. De cealaltă parte, poți să alegi și un loc romantic, un restaurant mai intim sau o grădină plină cu flori. Dacă sunteți un cuplu mai nonconformist, poți planifica o cerere în căsătorie în magazinul ei din mall preferat, pe stadion, la un meci de fotbal, în avion în drum spre o destinație exotică, în stația de metro sau dimineața, în bucătărie, în timp ce luați micul dejun. Lista cu locuri tabu sau neobișnuite în care o poți cere pe iubita ta de soție este mult mai mare, aceste locuri fiind în ultimul timp preferate în detrimentul locurilor clasice, clișeice. Dacă vrei ca momentul cererii în căsătorie să fie cu adevărat încărcat de adrenalină poți face acest lucru într-un parc de distracții, în cadrul unui salt cu parașuta sau unui zbor cu parapanta. Important este să alegi locul potrivit pentru voi doi, care vă reprezintă și vă face fericiți.

Momentul în care o ceri poate fi decisiv pentru că el poate face diferența dintre un ”da” și un ”nu”. Dacă te gândești să o ceri de soție într-o seară în care ea a venit de la lucru supărată și obosită, în speranța că îi vei mai însenina ziua, s-ar putea să dai greș. Nu poți anticipa niciodată 100% reacțiile unei persoane, indiferent de cât mai bine crezi că o cunoști. Alege mai bine un moment fericit pentru amândoi, o aniversare, o sărbătoare sau pur și simplu o plimbare într-o zi frumoasă de primăvară. Cererile în căsătorie în zilele de sărbătoare sau de aniversarea ei sunt atât de comune încât s-ar putea ca ea chiar să se aștepte să faci acest pas la un moment dat și să nu mai fie chiar atât de surprinsă. Așa că, atunci când alegi un astfel de moment, asigură-te cel puțin că va fi o cerere în căsătorie inedită și că o vei surprinde.

Poți alege între o cerere în căsătorie spontană, dar asta ar înseamna ori să umbli mereu cu inelul de logodnă la tine, ori să nu ai un inel de logodnă și să îl alegeți ulterior împreună, și o cerere în căsătorie organizată, care va cântări mult mai mult în ochii iubitei tale pentru că se va vedea efortul depus de tine pentru a o face fericită. Tot în această etapă trebuie să te gândești și dacă o vei cere într-un cadru mai intim sau în cadrul unui eveniment public, în care sunt prezenți prieteni apropiați, membri ai familiei sau chiar necunoscuți. În acest caz, ar fi bine să fii atent la semnalele pe care ți le dă iubita ta pentru că de-a lungul timpului vei vedea că ea îți va spune subtil cam cum și-a imaginat acest moment. Spre exemplu, există femei care preferă să fie cerute într-o seară de film pe care o petreceți acasă, în intimitatea căminului propriu, și femei care visează să fie cerute la un concert sau chiar la o nuntă, după ce prind buchetul miresii. Nu uita, este vorba despre ea, este momentul ei, așa că asigură-te că o vei face așa cum trebuie și o vei cere unde trebuie.

Un lucru la care bărbații se gândesc foarte mult și care poate să îi dea de gol este îmbrăcămintea. Spre exemplu, dacă planificați o cină romantică și tu mergi îmbrăcat la patru ace, cu o cămașă nouă, costum și pantofi noi și un buchet imens de trandafiri roșii, s-ar putea să îi dai de bănuit și să nu mai fie atât de surprinsă precum credeai. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să neglijezi total cu ce te îmbraci în acest moment special din viața voastră. Reține însă că mai important decât îmbrăcămintea este atitudinea. Emoțiile vor fi prezente și probabil te vei simți toată seara, până la marele moment, ”ca pe ace”, însă este important să îți păstrezi calmul și să arăți că ești sigur pe tine și că asta îți dorești într-adevăr. Cum gestionezi cele mai importante minute din viața ta, cele în care îi dai inelul și îi pui întrebarea mult așteptată? Ce să îi spui, ce faci după ce spune ”da”? Sunt lucruri la care trebuie să te gândești din timp. Sub nicio formă nu le lăsa pentru momentul respectiv pentru că emoțiile te vor copleși și nu vei mai ști ce să faci.

Se spune că o cerere bună în căsătorie durează doar 10 secunde, dar sunt cele mai importante din viața voastră. Imaginează-ți că ai la dispoziție doar 10 secunde pentru a-ți convinge iubita să se căsătorească cu tine și să spună ”da” unei vieți în doi. Nu te lungi cu discursurile, cu declarațiile de dragoste interminabile pentru că majoritatea femeilor vor să vadă cât mai repede inelul pe degetul lor. Limitează-te la a-i spune cât de importantă este pentru tine și cât de mult o vrei în viața ta și încheie seara cu clasica întrebare ”Vrei să fii soția mea?”. Oricât de comună ar suna această întrebare, cele 5 cuvinte sunt magice pentru o femeie și sunt cele la care visează zi și noapte atunci când au o relație serioasă și văd în bărbatul de lângă ele un partener pe viață și viitorul tată al copiilor ei. Așa că, pune în această întrebare toate dragostea ta, împacheteaz-o cu un inel frumos și ia-ți iubita de mână în călătoria vieții voastre.

După ce i-ai dat inelul și ea a acceptat cererea în căsătorie, te poți relaxa și poți respira ușurat. Așa ai crede! Ce se întâmplă în realitate?

Vei fi asaltat din toate părțile, sunat de prieteni și rude care vor să te felicite și să te întrebe deja care e data fericitului eveniment, vor veni mesajele pe Facebook, Instagram, schimbarea statusului de pe Facebook de la ”într-o relație” la ”logodit”, poze cu inelul de logodnă, buchetul de flori și tot așa. Toată nebunia de după momentul cererii în căsătorie va dura cam 1-2 săptămâni, maxim o lună. Și apoi urmează pregătirile pentru nuntă, stabilirea datei, alegerea costumului de mire, alegerea locației, alegerea nașilor, etc. Practic, o iei de la capăt. Vei vedea că viața ta se va schimba, vei avea mai multe responsabilități, va trebui să te gândești la persoana de lângă tine ori de câte ori ești pus în situație luării unei decizii importante și tot așa. De la cererea în căsătorie până la o viață formală în doi nu este decât un pas. Dar este important ca acest pas să îl faci cu cap, cu persoana potrivită, inelul perfect, la momentul și locul potrivit.

Ceasuri-Watchshop

Ceasuri originale pe Watchshop.ro

Unul dintre cele mai la modă și elegante accesorii pentru femei și bărbați este ceasul de mână. Acest accesoriu desăvârșește o ținută, conferind rafinament și distincție. Există mai multe tipuri de modele din care se poate alege, cele mai reprezentative fiind ceasurile aflate în trend, ceasurile de designer și ceasurile […] mai mult »