Cum te prezinți la cererea în căsătorie

Cu siguranță că și tu ți-ai pierdut măcar o dată răbdarea atunci când o așteptai pe iubită pentru a merge la cine știe ce eveniment, iar ea, deși pornise pregătirile pentru acesta înaintea ta, tot nu era gata. Camera ai arăta ca și cum înăuntru tocmai ce explodase o grenadă cu haine, iar ea tot nu știa cu ce să se îmbrace, deși erați deja în întârziere.

Ei bine, acum a venit și rândul tău. Dacă vrei ca totul să meargă perfect în momentul în care alegi să o ceri în căsătorie, unul dintre criteriile care trebuie îndeplinite se referă și la ținuta pe care alegi să o porți. Dacă atmosfera este una romantică, în niciun caz nu faci cererea îmbrăcat în pantaloni scurți sau trei sferturi și tricoul preferat, chiar dacă hainele pe care le porți sunt de firmă. Despre aceste aceste lucruri am ales să-ți vorbim în continuare.

Felul în care te prezinți spune multe despre tine

Acesta este un moment important din viața voastră, este poate cea mai mare decizie pe care o vei lua tu, ca bărbat, așa că fii atent la felul cum te prezinți atunci când faci cererea în căsătorie. Nu este important numai outfit-ul pe care l-ai ales. Iată câteva sugestii pentru tine.

1. Fă-ți manichiura. Nu te gândi acum la lac de unghii și alte asemenea minunății. Din contră, nimic strălucitor sau ciudat, doar mâini curate și îngrijite.

2. Ai grijă la păr. Dacă porți părul tuns scurt, atunci poți să te mai tunzi un pic la vârfuri, iar dacă ai părul mai lung, atunci prinde-l în coadă. În ambele cazuri, ai grijă să fie bine spălat, pentru că un păr plin de grăsime nu dă dovada că ești o persoană care are grijă de felul cum se prezintă în fața celorlalți.

3. Bărbierește-te. Atât am avut de spus: este un moment mare pentru tine, dar și pentru ea, așa că nu vei dori să arăți precum un homeless. Mai ales dacă intenționezi să o ceri în căsătorie de față cu părinții ei. Tatăl ei va fi cel mai mare critic al tău, pentru că e vorba de fetița lui, așa că nu vrei să ai parte de ceva bile negre chiar din start, nu-i așa?

Ce haine să aleg?

Bunele maniere spun că în acest caz, regula care se aplică este cea a celor trei ”NU”: nu prea îmbrăcat, nu prea casual, nu prea ostentativ. Trebuie să găsești acel look care să spună despre tine: „Te iubesc și doresc să-mi petrec restul vieții cu tine“. Complicat tare, nu-i așa? Aproape că o înțelegi pe iubita ta atunci când își petrecea ore întregi în căutarea ținutei perfecte pentru acele ocazii speciale.

Dar, să revenim! Atunci când alegi ținuta, trebuie să ții cont și de temperatura locului unde urmează să adresezi întrebarea. Dacă afară este o căldură înăbușitoare, atunci ar fi chiar ciudat să fii îmbrăcat într-un pulover, sau chiar la un costum elegant, din trei piese. Este destul de cald afară, tu ai destule emoții, așa că vei simți la propriu, cum te trec apele.

Dacă vrei o sugestie, poate că atunci când îți alegi hainele pentru momentul cererii, să ții cont de felul cum îi place si să te vadă îmbrăcat. În cazul în care ea ți-a cumpărat o anumită cămașă, chiar dacă în mod normal nu o porți, acum poate că ar fi momentul să o faci. În acest fel îi arăți că o iubești și îi prețuiești gusturile și alegerile. Încă un punct câștigat pentru tine!

Stiliștii susțin că obiectele vestimentare au limbajul lor aparte, transmiţând informaţii despre noi chiar înainte de a vorbi sau de a ne afla în apropierea imediată a interlocutorului. De exemplu, o pereche de blugi şi un tricou, o ţinută lejeră, denotă o atitudine tinerească, relaxată, iar dacă tu consideri că asta vrei să transmiți atunci când o ceri de soție, atunci poți alege această combinație. Totuși, clasicul costum format dintr-un sacou şi pantaloni, împreună cu o cămaşă şi o pereche de pantofi eleganţi sunt acele elemente folosite de o persoană care doreşte să emane încredere. Și cam acesta vrei să fie semnalul pe care să i-l transmiți iubitei, pentru că ea va avea în acest fel și sentimentul că se poate baza pe tine în orice situație cu care se va confrunta în viață.

Cum te prezinți în fața părinților ei

Dacă ai reușit și ai primit răspunsul dorit, atunci urmează un alt pas important: momentul în care ea te va prezenta părinților, dacă acest lucru nu s-a mai întâmplat până atunci. Dar, chiar dacă vă știți cu toții de ceva vreme, momentul în care te vei duce la părinții ei după ce ai cerut-o în căsătorie este un altul în care trebuie să te prezinți impecabil. De acum ei te vor vedea ca pe ginerele lor, chiar băiatul lor, așa că vor avea alte pretenții de la tine decât de la un simplu băiat cu care iese fata lor. Aşa că ai grijă cum te îmbraci, ce cadou le duci, cum te comporţi şi ce subiecte de conversaţie abordezi. La urma urmei, această impresie contează chiar mult. Bunele maniere spun că la acest moment este obligatoriu să nu te duci cu mâna goală. Un buchet de flori pentru mama ei este esenţial. Apoi, poţi duce şi un mic cadou, cum ar fi o cutie de bomboane de ciocolată, sau eventual o sticlă de vin bun pentru tatăl ei. Interesează-te însă dacă nu cumva darurile tale nu vor putea fi interpretate greșit, așa că mai bine sfătuiește-te cu iubita ce ar fi mai bine.

Aveţi grijă şi cum vă îmbrăcaţi. Ţinuta trebuie să fie decentă, îngrijită. Nimic extravagant pentru tine. Ar trebui să fii îngrijit, deoarece aproximativ 50% din prima impresie ține de modul în care te prezinți. Dacă ești invitat la ea acasă pentru cină ai grijă să porți o cămașă normală, cu nasturi, și o pereche de pantaloni închiși la culoare și, dacă se poate, ar fi bine să porți și o pereche de pantofi. Nu veni foarte colorat îmbrăcat la întâlnire pentru că vei face o impresie groaznică. În cazul în care te întâlnești cu părinții ei la un restaurant pentru a le comunica faptul că vreți să vă căsătoriți, mai adaugă și un sacou pe lângă cele de mai sus. În cazul în care ai tatuaje ascunde-le, iar dacă ai pierce sau cercel, ar trebui sa îl dai jos.

Nu uita nici de altă regulă, chiar dacă ea nu ține neapărat de haine: fii punctual și ai grijă să ajungi la timp la întâlnire, iar dacă intervine ceva neprevăzut anunță la telefon și spune și ora exactă la care vei putea ajunge. Întârzierea ta va fi categorisită ca și lipsă de respect în cazul în care aceasta se produce fără motiv. Evită bluzele cu mesaje cool (nu credem că este nevoie să dăm exemple, îți dai seama și singur), chiar dacă mesajele sunt scrise în limba engleză, să zicem. Multă lume cunoaște această limbă în ziua de azi, iar dacă nu, cum ar fi să te întrebe în timp ce mestecați tacticos din friptură ce înseamnă cuvântul cu ”F” de pe tricoul tău. De asemenea, nu purta nici multe patternuri, iar dacă ai ales să mergi în blugi și sacou, ai grijă ca pantalonii să nu fie cu rupturi. Nimic încărcat, nicio bucată de piele din locuri indecente nu trebuie să se vadă este regula care trebuie aplicată.

Ce vor părinții?

Vizita la părinții ei este întotdeauna însoțită de tensiune. Pe de o parte de confrunți cu temerile că poate nu te vei ridica la aşteptările acestora şi, pe de altă parte, de faptul că vei fi judecat pe baza unor criterii necunoscute. De fapt, aşteptările părinţilor sunt mari, ei simt că au pierdut puţin din copilul lor în favoarea celui ales de el ca partener şi de aceea vor să se asigure că a făcut o alegere corectă. De aceea, tind să-l analizeze din cât mai multe puncte de vedere, așa că îi iau la analizat totul, pornind cu îmbrăcămintea și încheind cu atitudinea, trăirile.

Orice părinte de fată va căuta în partenerul acesteia un om matur, care să-i fie sprijin, capabil să o protejeze. De aceea, pe lângă hainele pe care alegi să le porți cu acest prilej, ai mare atenție și la comportamentul tău, care trebuie să fie impecabil. Arată-le că se pot baza pe tine ca fiind cel care are grijă de fata lor, fă-o prin gesturi mici, dar care sunt importante pentru ei. De exemplu, îi pui suc în pahar iubitei, îi deschizi ușa, îi ții scaunul să se așeze la masă sau o ajuți să se îmbrace. Sunt gesturi mărunte prin care îi vei impresiona prin atenția pe care o acorzi fiicei lor și te vor considera un bun gentleman. Încearcă să nu gesticulezi prea mult atunci când vorbești, iar dacă simți nevoia să o săruți, fă-o pe obraz, iar nu pe buze.

Nu trebuie să te gândești că întâlnirea cu părinții ei este cel mai greu lucru din lume. Fii deschis, sincer, respectuos și drăguț, iar dacă nu ești chiar sigur pe tine, îți poți face unele scenarii și te poți gândi în avans la posibilele întrebări pe care ți le vor pune, și apoi ai putea să pregătești niște răspunsuri potrivite pentru ele.

Ce spune stilul tău despre tine

După cum ți-am mai spus, modul în care te îmbraci într-o anume situaţie arată şi respectul pe care îl acorzi celor cu care te întâlneşti. Este în regulă să adopţi un stil vestimentar lejer atunci când ieşi în oraş cu prietenii, la un ceai sau la o cafea, dar nu alege același stil atunci când îți ceri iubita de soție sau te întâlnești cu părinții ei. Pentru aceste evenimente, adoptă un un stil mai sobru, mai conservator, pentru ca mesajele pe care le transmiţi despre tine să te recomande drept o persoană de încredere, pe care te poți baza în caz de nevoie.

În concluzie, vestimentaţia vorbeşte despre personalitatea ta, despre cine ești sau măcar cine ți-ai dori să fii şi joacă un rol important în crearea primei impresii. De multe ori nu ești poate prea conştient de mesajele pe care stilul tău vestimentar le transmite, motiv pentru care o analiză a modului în care te îmbraci este necesară pentru a obţine rezultate pozitive în viaţa ta.

Sorry, no posts matched your criteria.